Overslaan naar content

Kroonestede behaalt internationaal Planetreelabel

Donderdag 23 maart j.l. heeft locatie Kroonestede het Planetree Label in ontvangst mogen nemen tijdens de Planetreeconferentie  in Nieuwegein. Dit internationale label is een erkenning voor het bieden van mensgerichte zorg; mensgerichte zorg voor de cliënt en zijn naasten maar ook voor medewerkers. Dit is de eerste locatie van Groenhuysen die een Planetree Label heeft behaald.

Marjolein de Jong heeft grote waardering voor Kroonestede: “Ik ben erg trots op onze bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Kroonestede die met elkaar excellente mensgerichte zorg mogelijk maken. We ondersteunen mensen om andere keuzes te maken en als iemand verdrietig is, bijvoorbeeld te zeggen: Laten we het douchen overslaan en “koffiedrinken”! Want wat is nou belangrijker? Het vergt nog wel een omslag om mensen die ruimte te laten nemen”. Mensgerichte zorg raakt de kern van de missie van Groenhuysen: Ouder worden, jezelf blijven.

Naast de uitreiking van het label hebben Lizet Brans, medewerker dagbesteding en Janneke Leeflang, manager Kroonestede beide een Planetree persoonsaward gewonnen. Beide feliciteren we van harte met dit behaalde resultaat.