Overslaan naar content

Word vrijwilliger bij Groenhuysen

Je hebt wat tijd over en wilt graag iets betekenen voor jouw medemens. Bij Groenhuysen ben je van harte welkom en kun je jouw tijd een mooie invulling geven. Er is bij Groenhuysen altijd iets te doen wat bij je past.

Wij zijn trots op de inzet van onze vrijwilligers. Er zijn maar liefst 850 vrijwilligers binnen Groenhuysen actief. Mensen die zich belangeloos inzetten voor het welzijn van onze bewoners.

Vrijwilligerswerk met ouderen is dankbaar werk. Onze bewoners waarderen jouw inzet enorm. Je maakt plezier en tovert een lach op de gezichten van onze bewoners. Dat is voor jou de allermooiste beloning.

De Mogelijkheden als vrijwilliger

Een wandeling maken, samen een kop koffie drinken en het nieuws doornemen, een bewoner ondersteunen om van a naar b te komen, een rondje fietsen, baantjes zwemmen of helpen bij een activiteit op locatie. Het lijken kleinigheden, maar dit soort activiteiten zijn de kers op de taart voor onze bewoners. Daarom zijn onze vrijwilligers onmisbaar.

Bij Groenhuysen zien we jou als collega. Wij vinden het dan ook belangrijk dat jij met plezier naar jouw (vrijwilligers)werk gaat. Samen kijken we welke vrijwilligerstaken het beste bij jou passen. Opleiding en leeftijd doen er niet toe, maar een vriendelijk en respectvol karakter en de wil om een helpende hand te bieden wel.

Wat heeft Groenhuysen jou te bieden?

Als vrijwilliger geef jij de dag van onze bewoners een gouden randje. Maar vrijwilliger zijn bij Groenhuysen biedt jou natuurlijk ook wat. Je ontvangt geen salaris, maar wel veel waardering van bewoners en collega’s. Gedurende het jaar laten wij je op meerdere momenten ervaren hoezeer wij jou waarderen. Ook mag je als vrijwilliger deelnemen aan de scholingen, workshops en themabijeenkomsten die Groenhuysen biedt.

Kijkje in de keuken bij de vrijwilligers bij Wiekendael.

Hoe word je vrijwilliger bij Groenhuysen?

Stap 1: Meld je aan

Stap 2: In gesprek

Je bent van harte welkom voor een gesprek met de coördinator vrijwilligerswerk. Met een lekker bakje koffie erbij vertelt de coördinator jou meer over de organisatie en alle vormen van vrijwilligerswerk die er zijn.

Stap 3: Kies het vrijwilligerswerk dat bij jou past

Samen bekijken we of er vrijwilligerstaken zijn die bij je passen, welke locatie de voorkeur heeft en of daar mogelijkheden zijn.

kies

Stap 4: Aan de slag

Je gaat aan de slag als vrijwilliger. Je proeft de sfeer en ervaart of het vrijwilligerswerk echt bij je past. Medewerkers van de locatie ondersteunen je in het uitvoeren van jouw vrijwilligerstaken.

Stap 5: Evaluatie

Na een aantal weken evalueer je samen met de coördinator of jouw contactpersoon van de locatie wat jij van het vrijwilligerswerk vindt. Hierna bepalen jullie samen of je officieel als vrijwilliger wordt ingeschreven bij Groenhuysen.