Skip to content

Algemene info

Het Parkinsonhuys bevindt zich op locatie Wiekendael in Roosendaal, het Regionaal Behandelcentrum met deskundigheid op verschillende terreinen: Hospice Roosdonck, Het Parkinsonhuys, Gerontopsychiatrie, NAH, GRZ en Crisiszorg & Observatie. Cliënten/bewoners verblijven korter of langer voor specifieke zorg of behandeling. Aan jou de keuze waar je jezelf in wilt specialiseren.

Omvang

Het Parkinsonhuys is een expertise- en kenniscentrum voor cliënten met Parkinson in diverse stadia. Slechts op enkele plekken in Nederland wordt er specialistische zorg in ieder stadia geboden aan mensen met de ziekte van Parkinson, waaronder dus bij Het Parkinsonhuys op locatie Wiekendael!

Het Parkinsonhuys heeft 3 verschillende afdelingen die nauw met elkaar samenwerken: Groenpark, Revapark en de dagbehandelingDagbehandeling

Op de dagbehandeling komen cliënten met Parkinson die nog thuis wonen. De cliënt wordt door de Parkinson Verpleegkundige van het ziekenhuis of door de huisarts doorverwezen naar de dagbehandeling. Hier worden de ontwikkelingen gevolgd voor Verzorgenden IG en Verpleegkundigen. Cliënten volgens gedurende de dagbehandeling diverse therapieën met als doel om langer thuis te kunnen wonen. Hierbij kun je denken aan boksen en dansen, maar ook gesprekken met een psycholoog.

Revapark

Indien een cliënt niet voldoende baat meer heeft bij de dagbehandeling wordt hij of zij tijdelijk opgenomen op Revapark. Deze afdeling is gericht op de revalidatie van een cliënt. De medicatie wordt verhoogd of verlaagd en de effecten hiervan worden geobserveerd. Ook vanuit Revapark volgen cliënten diverse therapieën. 24/7 wordt het verloop van de ziekte in combinatie met de medicatie gevolgd. De Verzorgende IG en Verpleegkundige is hierin de oren en ogen van de behandelaren en artsen die met de cliënt te maken hebben. 

Naast de zorg voor de cliënten sta je ook veel in contact met de familie en de mantelzorg. Jouw expertise zul je gaan inzetten om hen meer duidelijkheid te bieden over de ziekte en het ziekteverloop. Tevens neem je een adviserende rol aan met oog op de terugkeer naar de thuissituatie.

Op Revapark is er ruimte voor 11 cliënten.

Groenpark

Wanneer ook revalidatie niet meer voldoende helpt wordt een cliënt als bewoner opgenomen op Groenpark. Hier krijgt de bewoner de benodigde zorg en wordt hij of zij begeleidt naar de behandelingen. Naast zorg is het welzijn hier minstens zo belangrijk! Het doel is om het de bewoner 24 uur per dag zo comfortabel mogelijk te maken. 

Ook hier komt het vele contact met de familie en de mantelzorg terug. Acceptatie van de ziekte is hierin erg belangrijk, voor de bewoner én alle andere betrokkenen.

In totaal is er ruimte voor 24 bewoners.

Werken binnen Het Parkinsonhuys

Bij Het Parkinsonhuys werk je samen met collega's die allemaal affiniteit hebben met Parkinson en zichzelf daarin willen specialiseren. Het biedt verschillende componenten van zorg, waardoor het uitdagend is!

De zorg die geboden wordt, op welke afdeling dan ook, vraagt om een hechte samenwerking. Samen sta je voor de kwaliteit van zorg.

Je kunt jezelf ontwikkelen op meerdere afdelingen binnen Het Parkinsonhuys, maar je kunt jezelf ook richten op één specifieke afdeling, bijvoorbeeld Groenpark of Revapark.De baan van jouw collega's

Barbara loopt mee met Kim, Kwaliteitsverpleegkundige bij Het Parkinsonhuys.

Ontmoet jouw team

Bekijk de Instagram pagina van Het Parkinsonhuys om een indruk te krijgen over hoe is het om hier te werken.

Kom werken bij Het Parkinsonhuys

De functie van Verzorgende IG en Verpleegkundige staan momenteel concreet open bij Het Parkinsonhuys. Staat jouw ideale baan er niet tussen? Stuur een open sollicitatie naar werkenbij@groenhuysen.nl of neem contact op met een van de Recruiters voor de mogelijkheden.