Overslaan naar content

Algemene info

Thuis blijven wonen is de wens van iedereen, ondanks dat je ouder wordt! Om dit voor ouderen beter mogelijk te maken heeft Groenhuysen in de dorpskernen van de gemeente Rucphen en Halderberge , steunpunten opgericht. De steunpunten voorzien in een plek waar ouderen sociaal contact kunnen leggen met leeftijdsgenoten, en samen activiteiten kunnen ondernemen. U kunt hierbij denken aan beweegactiviteiten, spelletjes of creatieve activiteiten. De bezoekers geven aan waar zij behoefte aan hebben en zo komt het aanbod tot stand. Tevens is er de mogelijkheid om samen een maaltijd te nuttigen.

De locaties

Op diverse locaties in de gemeente Roosendaal, Rucphen en Halderberge zijn steun-eetpunten ingericht. 

Medewerkers van de steunpunten zullen zich nooit vervelen. Met iedere dag volop activiteiten en diverse bezoekers gedurende de dag, geeft iedere dag een nieuwe uitdaging. De medewerkers kunnen hun creativiteit volop inzetten om de steunpunten naar een nog hoger niveau te tillen. Ook spelen de medewerkers een belangrijke rol in bijv voorlichting en/of verwijzing als de klant meer hulp nodig gaat hebben.

Werken op deze locaties

De steunpunten hebben hun eigen team, maar werken ook met elkaar samen. Deze teams bestaan uit medewerkers op het gebied van welzijn, maar worden ook ondersteund door vrijwilligers! 

De zelfstandigheid die een medewerker krijgt op de locatie, maakt het werken op de steunpunten uniek. Hij of zij draagt de verantwoordelijkheid voor het succes van het steunpunt. Door goed te luisteren en te kijken naar de bezoekers, weten zij hoe ze de bewoners in de wijk of in het dorp kunnen bereiken en hen steeds weer een glimlach te bezorgen. 

Zoals één van onze medewerkers zelf zegt: “Wanneer onze bezoekers met een glimlach op hun gezicht aan het einde van de dag weer naar huis gaan, hebben wij het goed gedaan en daar zijn we trots op!”