Overslaan naar content

Ouder worden, jezelf blijven!

Bij Groenhuysen streven we onze visie na: ‘ouder worden, jezelf blijven’. Zowel voor onze bewoners als het personeel. Onze bewoners blijven zichzelf doordat het personeel hen gerichte aandacht, verzorging en ondersteuning biedt. Dit alles doen we om het beste uit de dag van onze bewoners en werknemers te halen! Daarom vinden we het bij Groenhuysen belangrijk dat er voor het personeel genoeg (door)groeimogelijkheden zijn. En dat er voor onze bewoners de juiste zorg en aandacht klaarstaat. Lees hieronder meer over hoe Groenhuysen te werk gaat:  

Ons specialisme op het gebied van Parkinson

Deze maand is het op dinsdag 11 april, Wereldparkinsondag, hier willen we graag bij stilstaan. Bij Groenhuysen hebben we het Parkinsonhuys, een gespecialiseerde plek voor mensen die leven met de ziekte van Parkinson en hun naasten. We zetten ons hier dagelijks in om mensen te helpen hun leven zo volledig mogelijk te leven, ondanks de uitdagingen die de ziekte met zich meebrengt.

Groenhuysen heeft drie verschillende afdelingen binnen het Parkinsonhuys:

Groenpark: Groenpark biedt een langdurig verblijf voor Parkinsonpatiënten die geen baat meer hebben bij revalidatie. Onze zorgmedewerkers bieden 24/7 zorg en richten zich op het welzijn van de bewoner. Er is veel contact met de familie en mantelzorg om de ziekte te accepteren en hen te betrekken in de communicatie.

Revapark: Revapark is een revalidatieafdeling voor Parkinsonpatiënten met 24/7 zorg. Cliënten krijgen diverse (groeps)therapieën en de Verpleegkundigen ondersteunen hen en hun familie. Ook wordt waar nodig de medicatie aangepast en geobserveerd.

Dagbesteding: Een zorgprogramma voor Parkinsonpatiënten die nog thuis wonen. Cliënten volgen gedurende de dag diverse (groeps)therapieën met als doel langer thuis te kunnen wonen. Verpleegkundigen ondersteunen, motiveren en observeren de cliënten en bespreken hun bevindingen tijdens de evaluatiemomenten.

Binnenkijken bij het Parkinsonhuys

(Vakantie)werk in de ouderenzorg

Werken in de ouderenzorg is zeer dankbaar werk. Als zorgmedewerker in de ouderenzorg kun je een positieve invloed hebben op het leven van ouderen en hun families. Wil jij ook betekenisvol werk verrichten en jezelf blijven ontwikkelen? Bekijk dan onze vacatures! Ook als vakantiekracht of bijbaan kun je aan de slag in de ouderenzorg. Doe op een waardevolle manier werkervaring op in de zorg, leer nieuwe vaardigheden en draag bij aan het welzijn van ouderen. Start jouw reis bij Groenhuysen?