Overslaan naar content

Algemene info

Onze Thuiszorg biedt oprechte aandacht aan thuiswonende ouderen met “beginnende” geheugenproblemen (dementie), Parkinson en/of cliënten die met een klein beetje hulp in de ADL-zorg het nog prima zelfstandig kunnen redden. Cliënten die graag – zo lang als mogelijk – thuis willen blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving. Cliënten die regie willen behouden over hun eigen leven en de keuzes welke zij daarin zelf willen blijven maken.  Wat onze cliënten gemeen hebben is hun leeftijd: 65 jaar en ouder.

Omvang

Thuiszorg wordt geboden in Roosendaal en nabije omgeving, zoals Sint Willebrord, Oudenbosch, Wouw, Oud Gastel, Hoeven, Sprundel, Schijf, Zegge, Kruisland en Heerle. 

Samen met de cliënt, zijn/haar partner, kinderen, kleinkinderen, sociale omgeving zetten wij ons iedere dag opnieuw in om bij te dragen aan de wens om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Wij geloven dat oprechte aandacht onze thuiswonende ouderen die ondersteuning biedt - dat extra zetje geeft - dat nodig is om zo lang als mogelijk zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Het gedachtegoed van positieve gezondheid is daarbij leidend. Ouder worden maakt mensen niet meteen zielig, ziek of afhankelijk. Juist de leeftijd brengt vele mooie en wijze inzichten. 

De gedachte achter de keuze om ons te specialiseren op een aantal specifieke doelgroepen die met een klein beetje hulp in de ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) zorg het nog prima zelfstandig kunnen redden vereisen specifieke deskundigheden en een specifieke benadering. Onze cliënten zijn gebaat bij een rustige, evenwichtige, spontane en oprechte benadering. Het belang van hun welzijn weegt vele malen zwaarder dan de focus op medische zorg welke natuurlijk ook nodig kan zijn.

Werken binnen de Thuiszorg

In de Thuiszorg zijn momenteel meer dan 100 collega’s werkzaam verdeeld in 9 regionaal samengestelde teams. Door te werken vanuit kleine overzichtelijke teams voorkomen wij dat er te veel verschillende medewerkers bij de cliënt komen. Het op kunnen bouwen van een persoonlijke band met een overzichtelijk aantal thuiszorg/welzijnsmedewerkers vinden wij en onze cliënten enorm belangrijk. 

Individueel begeleidingsteam

Binnen onze Thuiszorg bieden we individuele begeleiding door ons mobiele team van ervaren welzijnsmedewerkers. Zij verzorgen zinvolle dagbesteding aan huis, waaronder creatieve, educatieve, of sportieve activiteiten, gericht op de hulpvraag van cliënt. Dit alles voor cliënten die dit niet meer zelf kunnen organiseren. Daarnaast bieden onze assistent-medewerkers welzijn ondersteuning bij huishoudelijke taken zoals schoonmaken, boodschappen doen en samen koken, voor cliënten die hier zelfstandig moeite mee hebben. We doen alles in nauwe samenwerking met de cliënt zelf.

Ondanks dat je zelfstandig werkt heb je veel contact met je directe collega’s. Je komt ze tegen onderweg, je deelt verhalen en stelt vragen in digitale groepsgesprekken en komt bij elkaar tijdens werkoverleggen. Daarnaast kun je tijdens je dienst een beroep doen op een bereikbare collega van het servicepunt Thuiszorg. Zij kunnen meedenken en adviseren in situaties waar je op dat moment net even de behoefte aan hebt. Je bent dus nooit alleen en altijd in contact met je collega’s. Wat jullie bindt is de liefde voor de ouderenzorg.De baan van jouw collega's

Vicky, werkzaam op De Wildenborch, loopt mee met Daniel, Verzorgende IG in de Thuiszorg.De baan van jouw collega's

Mandy vertelt over het werken binnen de Thuiszorg.

Ontmoet jouw team

Zie hiernaast één van je mogelijke nieuwe collega's binnen de Thuiszorg!