Overslaan naar content

Vind de leukste bijbaan bij Groenhuysen!Volg jij een opleiding in de zorg en wil je graag naast je studie alvast ervaring opdoen? Of doe je een opleiding in een heel andere richting, maar wil je een bijbaan waarbij je écht iets voor mensen kunt betekenen? Dan biedt Groenhuysen jou veel mogelijkheden. Lees hier de ervaringen van Ginger, Larysa en Femke.

“Het verdient beter dan de supermarkt en het is ook nog eens leuker!”

Ginger van den Broek zit in het tweede jaar van de niveau-4-opleiding tot verpleegkundige en wilde een bijbaan in de zorg. “Maar toen ik begon met de opleiding, was ik nog maar zeventien en dan gaat dat niet zo makkelijk, dacht ik. Toen zag ik dat je bij Groenhuysen toch zonder ervaring kon komen werken, als facilitair medewerker. Dat heb ik eerst gedaan. Daarna kon ik stage gaan lopen in Kroonestede en dat beviel me heel goed. Gelukkig kon ik na mijn eerste leerjaar als helpende in de zorg werken bij Kroonestede en daar was ik heel blij mee. Binnenkort start ik ook bij de Zellebergen in Oudenbosch. Wat ik leuk vind bij Groenhuysen, is dat de visie op de zorg – ‘Ouder worden, jezelf blijven’ – ook daadwerkelijk in de praktijk wordt gebracht: je kijkt echt naar wat iemand zelf wil. Daarnaast merk ik dat mijn bijbaan me ook op school een voorsprong geeft ten opzichte van studenten die geen bijbaan in de zorg hebben. Ik heb het erg naar mijn zin bij Groenhuysen: het verdient beter dan werken in de supermarkt én het is leuker!”

“Ik kan flexibel werken naast mijn co-schappen”

Larysa Pavilchuk werkte in Oekraïne als psychiater, maar moet in Nederland haar diploma opnieuw laten waarderen om weer als arts aan de slag te kunnen. “Ik heb alle toetsen en examens gedaan en loop nu co-schappen bij het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Afgelopen zomer was ik op zoek naar een vakantiebaan en één van mijn hardloopvriendinnen vertelde me dat Groenhuysen een fijne werkgever is. In juni ben ik gestart. Ik werkte eerst bij Kroonestede, maar ben inmiddels ook werkzaam in de Zellebergen. Dat doe ik momenteel voornamelijk in de weekends. Ik doe van alles: ik help mensen met wassen en aankleden, maar ook met douchen, katheters, stoma’s vervangen en suikergehalte meten bij diabetespatiënten. Mijn ervaring als psychiater helpt me erg in de communicatie en de omgang met de ouderen, zeker wanneer er sprake is van bijvoorbeeld depressie en dementie. Maar ik leer ook veel tijdens mijn werk. Over de omgangsvormen, taal en cultuur, maar bijvoorbeeld ook over hoe de ouderenzorg er hier uitziet. Dat is een wereld van verschil met Oekraïne. Daar wordt verwacht dat familie zelf voor ouderen zorgt, hier is alles beter geregeld. Ik ben arts geworden omdat ik heel graag mensen wil helpen. Dat doe ik nu even op een iets andere manier, maar het is toch fijn om dit te kunnen doen. Bovendien kan ik mijn uren zelf indelen, zodat het te combineren is met mijn co-schappen. Dat is ideaal.”

“De variatie in het werk vind ik leuk”

Femke Jansen is derdejaars hbo-student verpleegkunde in Eindhoven en kent Groenhuysen al langere tijd, omdat haar moeder er werkt. “Zij werkt in Kroonestede en zei tegen mij: waarom probeer je niet een bijbaantje bij ons te krijgen? Ik zag het niet zo zitten om op dezelfde plaats als mijn moeder te werken, maar Groenhuysen sprak me wel aan. Ik heb gesolliciteerd en ik werk nu voornamelijk in de Zellebergen in Oudenbosch. Dat bevalt me heel goed, met name het contact met de mensen vind ik erg leuk. Er is ook veel variatie in het werk: in de Zellebergen wonen mensen die nog behoorlijk zelfstandig zijn, maar wordt ook verpleeghuiszorg gegeven. Stage lopen bij Groenhuysen is helaas niet mogelijk omdat mijn opleiding geen overeenkomst met Groenhuysen heeft, maar nadat ik mijn volgende stage heb afgerond, kan ik in mijn bijbaan wel medicatie gaan geven. Zo ontwikkel ik me tijdens mijn opleiding, maar ook in mijn baan bij Groenhuysen steeds verder. Wat me trouwens ook goed bevalt is dat ik makkelijk mijn beschikbaarheid kan opgeven en in de planning kan zien of er nog diensten openstaan, die ik eventueel zou kunnen meepakken. Die flexibiliteit vind ik heel fijn.”

Ook een bijbaan bij Groenhuysen?

Ben je enthousiast geworden en wil je ook een bijbaan bij Groenhuysen? Ontdek de mogelijkheden en bekijk de vacatures!