Overslaan naar content

Vijf redenen waarom jij wilt werken in de thuiszorg

Werken in de thuiszorg is leuk, veelzijdig én heel dankbaar. Waarom dat zo is? We zetten vijf redenen op een rijtje.

  1. De afwisseling. In de thuiszorg kom je elke dag bij verschillende mensen thuis. Je bent bij hen te gast, in hun eigen omgeving. Dat maakt thuiszorg heerlijk afwisselend. Want waar je bij de ene persoon helpt met wassen en aankleden, is het bij de volgende cliënt misschien juist vooral het toedienen van medicatie waar het om draait. 

  2. Thuiszorg is de toekomst. Vroeger verhuisden mensen na hun pensioen naar ‘het bejaardenhuis’, ook al mankeerden ze nog niet zoveel. Tegenwoordig blijven de meeste ouderen juist zo lang mogelijk in hun eigen omgeving wonen. In de buurt die ze kennen en in het huis waarin ze zich al jarenlang prettig voelen. Jij helpt deze mensen om dat te bereiken. Want thuiszorg is de toekomst. En daar draag jij aan bij!

  3. Je kunt flexibel werken. Wil je graag ’s avonds werken als je partner thuis bij de kinderen is? Of liever niet elke dag in touw zijn? Graag in het weekend werken? Of bij voorkeur alleen doordeweeks? In overleg is heel veel mogelijk in de thuiszorg. Je kunt je diensten vaak flexibel indelen. 

  4. Geen twee dagen zijn hetzelfde. Wanneer je in een verpleeghuis werkt, zijn de bewoners op je afdeling vaak min of meer gelijk aan elkaar. Ze hebben bijvoorbeeld vaak hetzelfde ziektebeeld. In de thuiszorg is dat heel anders. Je eerste cliënt kan iemand zijn met dementie, terwijl je op je tweede adres iemand treft die tijdelijk zorg nodig heeft na een operatie en je derde cliënt iemand is die heel zelfstandig leeft, maar alleen met wassen en aankleden hulp nodig heeft. Die afwisseling vind je alleen in de thuiszorg!

  5. Alleen, maar wel met een team. Werken in de thuiszorg lijkt misschien een eenzame aangelegenheid. Je gaat immers alleen naar je cliënten toe. Maar niets is minder waar. Je werkt namelijk samen met een team, waarbij je elkaar met raad en daad terzijde staat. Je kunt dus altijd bij een collega terecht als je er even niet uitkomt. 

Ontdek vacatures in de thuiszorg!

Hebben deze vijf redenen jou overtuigd? Ben je verzorgende of verpleegkundige en wil jij ook werken in de thuiszorg bij Groenhuysen? Ontdek dan onze vacatures en solliciteer vandaag nog!