Overslaan naar content

Verzorgende IG Parkinsonhuys

Op locatie
 • Roosendaal, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.695,33 - € 3.502,58 per maandVerzorgende Parkinson

Functieomschrijving

Jij bent de Verzorgende IG die zich inzet voor de zorg en het welzijn van de cliënten binnen het Parkinsonhuys. Met deskundigheid, oog voor kwaliteit en enthousiasme draag jij bij aan de zorg voor het Parkinsonhuys in Roosendaal.

Als Verzorgende IG is het jouw taak om de zorg van de cliënten uit te voeren en te coördineren. Je bent van nature geïnteresseerd om je verder te specialiseren in de zorg voor cliënten met de ziekte van Parkinson. Hierin vind je meteen je uitdaging, want Parkinson is een complex ziektebeeld en bestaat uit verschillende afdelingen; Groenpark (langdurig verblijf), Revapark (kort verblijf) en de Dagbehandeling. Je kunt afwisselend werken op alle afdelingen, maar je kunt ook je voorkeur uitspreken voor één specifieke afdeling. Jouw aanhoudende nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat je je steeds blijft ontwikkelen in jouw kennis over Parkinson. Naast de zorg voor de cliënten sta je ook veel in contact met de familie en de mantelzorg. Jouw expertise zul je gaan inzetten om hen meer duidelijkheid te bieden over de ziekte en het ziekteverloop. 


Jij weet bewoners te stimuleren en te ondersteunen in zelfmanagement, met aandacht voor de individuele leefstijl, interesses en hun persoonlijke wensen. Je hebt dan ook al ervaring binnen Parkinson of wilt dit heel graag opdoen. Affiniteit met de doelgroep is daarbij van groot belang.

Door jou wordt de zorg nóg beter! Hoe de zorg er precies uitziet wordt altijd in overleg met de bewoner, familie en het team vastgesteld. Je helpt mee met het opstellen van de zorgplannen, voert deze uit, evalueert zorgafspraken en stelt bij.

Waar ga je werken?

Het Parkinsonhuys is een expertise- en kenniscentrum voor cliënten met Parkinson in diverse stadia. Slechts op enkele plekken in Nederland wordt er specialistische zorg in ieder stadia geboden aan mensen met de ziekte van Parkinson, waaronder dus bij Het Parkinsonhuys op locatie Wiekendael!
Het Parkinsonhuys heeft 3 verschillende afdelingen die nauw met elkaar samenwerken: Groenpark, Revapark en de Dagbehandeling:


Dagbehandeling
Op de dagbehandeling komen cliënten met Parkinson die nog thuis wonen. De cliënt wordt door de Parkinson Verpleegkundige van het ziekenhuis of door de huisarts doorverwezen naar de dagbehandeling. Hier worden de ontwikkelingen gevolgd voor Verzorgenden IG en Verpleegkundigen. Cliënten volgens gedurende de dagbehandeling diverse therapieën met als doel om langer thuis te kunnen wonen. Hierbij kun je denken aan boksen en dansen, maar ook gesprekken met een psycholoog.

Revapark

Indien een cliënt niet voldoende baat meer heeft bij de dagbehandeling wordt hij of zij tijdelijk opgenomen op Revapark. Deze afdeling is gericht op de revalidatie van een cliënt. De medicatie wordt verhoogd of verlaagd en de effecten hiervan worden geobserveerd. Ook vanuit Revapark volgen cliënten diverse therapieën. 24/7 wordt het verloop van de ziekte in combinatie met de medicatie gevolgd. De Verzorgende IG en Verpleegkundige is hierin de oren en ogen van de behandelaren en artsen die met de cliënt te maken hebben.

Groenpark

Wanneer ook revalidatie niet meer voldoende helpt wordt een cliënt als bewoner opgenomen op Groenpark. Hier krijgt de bewoner de benodigde zorg en wordt hij of zij begeleidt naar de behandelingen. Naast zorg is het welzijn hier minstens zo belangrijk! Het doel is om het de bewoner 24 uur per dag zo comfortabel mogelijk te maken.

Ook hier komt het vele contact met de familie en de mantelzorg terug. Acceptatie van de ziekte is hierin erg belangrijk, voor de bewoner én alle andere betrokkenen.

Vereisten

Nieuwsgierig naar of de vacature Verzorgende IG iets voor jou is?

 • Je bent mensgericht. Je weet collega’s te enthousiasmeren en kan jouw kennis en ervaring uitstekend overdragen. Dit vind jij leuk! Je staat stevig in je schoenen en bent continu bezig met het optimaliseren van de zorg;
 • Daarnaast heb je affiniteit met Parkinson. Je hebt een grote nieuwsgierigheid naar dit ziektebeeld en bent bereid om je hier continu in te blijven verdiepen en ontwikkelen.
 • Ook ben jij gediplomeerd Verzorgende IG MBO niveau 3, bevoegd om dit werk te doen;
 • Je bent van nature motiverend en ondersteunend, waardoor je de cliënt en zijn omgeving kan begeleiden in het acceptatietraject van deze ziekte.

Wil je meer weten over deze vacature? Neem gerust contact op met de collega’s van Werving & Selectie, 088-557 4220. Zij brengen jou graag met de juiste personen in contact!

Arbeidsvoorwaarden en salaris

Als Verzorgende IG kun je bij Groenhuysen rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 3.502,58 (CAO VVT, functiegroep 40) op basis van 36 uur.
 • Mogelijkheden binnen Groenhuysen zijn er genoeg. Samen met jou kijken we naar de arbeidsuren en contractvorm.
 • Vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en pensioenregeling.
 • 6,5 week aan vakantiedagen op basis van 36 uur, daarvan zijn 12 vakantiedagen bovenwettelijk. Dit ‘verlofmandje’ is bedoeld om verlofuren te kunnen opnemen op feestdagen, bij calamiteiten, kort verzuimverlof of gewoon een extra dag vrij. Werk je minder dan 36 uur, dan krijg je vakantie-uren naar rato.
 • Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaal vriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding, mobiele communicatiemiddelen, sportabonnement of extra verlof.
 • Een divers programma om jou fit en vitaal te houden. Vitaliteit staat namelijk hoog in het vaandel bij Groenhuysen.
 • Scholingsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een leerplein met online cursussen, fysieke scholingen en BBL-opleidingen om kennis bij te spijkeren of up-to-date te houden.

Kom je bij ons werken, dan vragen wij je om een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG). De kosten hiervoor worden door ons vergoed.

Details

€ 2.695,33 - € 3.502,58 per maand

of