Overslaan naar content

Algemene info

Gerontopsychiatrie bevindt zich op locatie Wiekendael in Roosendaal, het Regionaal Behandelcentrum met deskundigheid op verschillende terreinen: Hospice, Het Parkinsonhuys, Gerontopsychiatrie, NAH, GRZ en Crisiszorg & Observatie. Cliënten verblijven korter of langer voor specifieke zorg of behandeling. Aan jou de keuze waar je jezelf in wilt specialiseren.

Omvang

Binnen de afdeling Gerontopsychiatrie staat niet alleen de zorg centraal. De bewoners op deze afdeling hebben naast de somatische zorgvraag ook een psychiatrische zorgvraag. Deze zorgvraag kan zich richten op angsten, stemmingen of persoonlijkheidsstoornissen. De problematieken kunnen al op jonge leeftijd ontstaan zijn, maar kunnen ook later pas ontstaan zijn. De bewoners hebben geen baat (meer) bij de behandeling binnen een GGZ instelling, maar hebben wel een andere benaderingswijze nodig dan bijvoorbeeld op een somatiek of PG afdeling.

Werken binnen Gerontopsychiatrie

De collega's binnen de Gerontopsychiatrie hebben allemaal affiniteit met psychiatrische problematiek. Het team bestaat uit 17 collega's, dat omschreven kan worden als hecht en stabiel. Een gezellig team dat ook van humor houdt, maar wel professioneel is en vakkundig.

Het team is erg betrokken bij elkaar, omdat er structuur geboden moet worden op de afdeling. Het op één lijn liggen is daarom ook erg belangrijk en dit gaat allemaal in goede harmonie. Je krijgt hier de kans om jezelf (verder) te specialiseren in gerontopsychiatrie.De baan van jouw collega's

Peter (Verzorgende IG NAH) en Nicole (Verpleegkundige Gerontopsychiatrie) lopen mee op elkaars afdeling om te laten zien hoe bijzonder de afdelingen Gerontopsychiatrie en NAH zijn.

Ontmoet jouw team

Gerontopsychiatrie bevindt zich op locatie Wiekendael. Wil je weten weten wat voor leuke dingen hier allemaal plaatsvinden? Bekijk dan de Facebook pagina!