Overslaan naar content

Algemene info

Crisiszorg & Observatie bevindt zich op locatie Wiekendael in Roosendaal, het Regionaal Behandelcentrum met deskundigheid op verschillende terreinen: Hospice Roosdonck, Het Parkinsonhuys, Gerontopsychiatrie, NAH, GRZ en Crisiszorg & Observatie. Cliënten/bewoners verblijven korter of langer voor specifieke zorg of behandeling. Aan jou de keuze waar je jezelf in wilt specialiseren.

Omvang

Deze afdeling kun je onderverdelen in Eerste Hulp Kwetsbare Ouderen (EHKO) en Observatie. EHKO, ook wel crisiszorg genoemd, is bedoeld voor ouderen die spoedzorg nodig hebben. De aanleiding voor deze kortdurende opname is een crisissituatie thuis waarvoor geen ziekenhuisopname nodig is. Spoedzorg biedt de mogelijkheid tot spoedopname vanuit huisarts, huisartsenpost en spoedeisende hulp. Vanuit een nauwe (regionale) samenwerking is het hoofddoel om de terugkeer naar huis zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Dit traject duurt maximaal twee weken.

Naast Eerste Hulp Kwetsbare Ouderen is er ook Observatie. Waar het bij Eerste Hulp Kwetsbare Ouderen draait om spoedzorg, draait het bij Observatie om kwetsbare ouderen met somatische en/of psychische en/of cognitieve problemen, waarbij er een tijdelijke opname behoefte is van maximaal drie maanden. Hier heerst er een therapeutisch klimaat, waarbij het in je functie met name draait om observeren, motiveren en de zelfredzaamheid stimuleren.

Werken binnen Crisiszorg & Observatie

Bij Crisiszorg & Observatie werk je in een gedreven en enthousiast team. Met veel liefde en passie wordt er zorg en begeleiding geboden aan de kwetsbare ouderen. De afdeling bestaat uit 15 collega's. Dit zijn verpleegkundigen, verzorgenden en één teamcoordinator. Je krijgt hier alle gelegenheid om je (verder) te specialiseren in kortdurende zorg!Ontmoet jouw team

Crisiszorg & Observatie bevindt zich op locatie Wiekendael. Wil je weten weten wat voor leuke dingen hier allemaal plaatsvinden? Bekijk dan de Facebook pagina!