Overslaan naar content

De vergrijzing vraagt om jou als (ouderen)psycholoog!

Op 10 oktober, de dag van de mentale gezondheid, staan Kristy de Hoon en Iris van der Werf even stil bij hun vak als psycholoog bij Groenhuysen. “Het blijft een uitdaging om met ouderen te werken, omdat er zoveel verschillende aspecten samenkomen. Cliënten hebben vaker te maken met complexe problematiek door een samenspel van psychische, lichamelijke en cognitieve klachten. Verlieservaringen, rouw en depressie komen vaak voor in combinatie met lichamelijke ziekte en cognitieve achteruitgang”.

Een van de belangrijke competenties is voor Kristy samenwerken. “Als vakgroep werken we samen, maar je bent vooral onderdeel van een multidisciplinair team waarin jouw visie telt.” Iris beaamt dit en vult aan: “de rol van psycholoog is van belang om de kwaliteit van zorg voor kwetsbare ouderen te verbeteren. De psycholoog doet dit door binnen alle zorgsystemen een verbindende en deskundige factor te zijn met oog voor zowel het individu, als voor de soms ingewikkelde groepsdynamieken.” Een andere extra uitdaging in het vak is volgens Kristy dat je als psycholoog bij Groenhuysen wordt gevraagd om mee te denken over beleidsontwikkeling en diverse projecten.

Binnen Groenhuysen zijn we altijd volop in ontwikkeling en spelen we steeds in op de behoefte voor psychologische begeleiding bij steeds veranderende doelgroepen. De vakgroep psychologie is dan ook op zoek naar een nieuwe collega met een liefde voor de ouderenzorg. “Het zou leuk zijn om iemand te vinden in ons team die openstaat voor deze uitdagende functie”, sluiten Kristy en Iris af.