Overslaan naar content

BBL Verzorgende IG

Op locatie
 • Roosendaal, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.536,95 per maandBeroepsopleidingen

Functieomschrijving

Is het jouw droom om te werken in de ouderenzorg als Verzorgende IG? Volg dan de BBL opleiding tot Verzorgende IG bij Groenhuysen!


Ondanks dat de zorg misschien nieuw is voor je, weet je al wel zeker dat de ouderenzorg de juiste plek voor jou is! Groenhuysen biedt jou de mogelijkheid tot werken, leren en verdienen in één als Verzorgende IG. Vandaag de dag is naast zorgverlening, ook welzijn een belangrijk onderdeel in het vak als Verzorgende IG en komt dit tijdens je studie tevens ruim aan bod.


De werkzaamheden van een Verzorgende IG in de ouderenzorg zijn zeer gevarieerd. Zo ondersteun je de bewoners met de lichamelijke zorg, onder andere aan de hand van verpleegtechnische handelingen. Daarnaast bied je begeleiding op het psychosociale vlak aan de bewoners, maar ook aan de familie en naasten. Als Verzorgende IG lever je een totaalpakket aan zorg aan de bewoner, gebaseerd op de behoeften van de bewoner en afgestemd op basis van het zorgleefplan. Dit plan evalueer je en stel je eventueel bij samen met alle betrokkenen.

Hoe gaat dit in zijn werk als BBL leerling?

De Verzorgende IG opleiding is te volgen op diverse manieren. Gedurende de selectieprocedure gaan we samen met jou kijken welke opleidingsvariant het beste bij jou aansluit.


Het reguliere traject is een 3-jarige opleiding. Eén dag in de week volg je lessen bij het Curio College in Roosendaal of Breda. Daarnaast is er een verkort traject van 1,5 jaar. Deze vindt plaats bij G&D in Tilburg. Naast beide opleidingen ben je ook gewoon medewerker en ga je op onze verschillende locaties binnen en buiten Roosendaal werken met verschillende zorgvragers in wisselende diensten volgens een onregelmatig rooster. Werken én leren tegelijkertijd!


Vanaf dag 1 start je op één van onze zorgafdelingen waar je wordt meegenomen in de zorgverlening. Je past je kennis en vaardigheden gelijk toe in de praktijk, doordat de dagelijkse werkzaamheden worden afgestemd op de fase waarin jij je in de opleiding bevindt.

Waar ga je werken?

Volg je het reguliere traject van 3 jaar, dan ga je het eerste jaar aan de slag op onze leer campus, daarna wissel je ieder half jaar van afdeling/locatie. Op deze manier leer je diverse aspecten van de ouderenzorg kennen en ga jij op ontdekkingstocht welke doelgroep bij jou past! Volg je het verkorte traject? Dan wissel je direct ieder half jaar van afdeling/locatie.


En de organisatie waarvoor je gaat werken? Wij zijn een eigentijdse en ontwikkelingsgerichte organisatie binnen de ouderenzorg. ‘Ouder worden, jezelf blijven’ staat bij ons centraal. Met ± 2400 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor ruim 4.000 cliënten in regio Roosendaal.

Vereisten

De BBL opleiding bij Groenhuysen is jouw startpunt van een carrière binnen de ouderenzorg.
Nieuwsgierig of jij in aanmerking komt voor de BBL opleiding Verzorgende IG?

 • Voor het reguliere traject heb je een VMBO theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg afgerond of bent in bezit van een diploma van een vergelijkbaar niveau (LHNO/MAVO/HAVO/ MBO 2).

 • Voor het verkorte traject heb je minimaal een MBO niveau 3 opleiding afgerond en ben je 21 jaar of ouder.

 • Rekenen en Nederlands is voor jou geen enkel probleem. Je beheerst beide op minimaal 2F niveau.

 • Je bent in het bezit van eigen vervoer. Zo weet jij al onze locaties gemakkelijk te bereiken.


Wij vinden het belangrijk dat je bewust de keuze maakt om jezelf verder te ontwikkelen in de ouderenzorg. Werken, leren en verdienen in één! Klinkt goed, maar we vragen natuurlijk wel wat van je:

 • Flexibiliteit is noodzakelijk. In de zorg wordt er onregelmatig gewerkt, doordeweeks, in het weekend en tijdens feestdagen;

 • Werken en leren vraagt om een planmatig inzicht en een mate van stressbestendigheid. Goed kunnen plannen en organiseren is dus van groot belang;

 • Samenwerken met nieuwe collega’s, klasgenoten en andere betrokkenen zal veel voorkomen. Tegelijkertijd weet jij ook zelfstandig te werken en met zelfdiscipline de opleiding te doorlopen;

 • De verantwoordelijkheid voor het leerproces ligt bij jou, wat betekent dat we een open en actieve leerhouding van je verwachten;

 • Opdrachten worden onder andere gemaakt via de computer. Hier kan jij uitstekend mee overweg.


Reageren kan door middel van een CV én motivatie tot en met 4 april 2024.

Naar aanleiding van jouw sollicitatie hoor je of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Op basis van dit gesprek hoor je of je door mag naar de selectieavond op 18 april 2024.


Wil je meer weten over dit opleidingstraject? Karin, Suzanne of Annemarie vertellen je graag meer 🕾 088-55 742 25.

Arbeidsvoorwaarden en salaris

Als BBL leerling Verzorgende IG kun je bij Groenhuysen rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris van € 2.536,95 (CAO VVT, functiegroep 40, zij-instroom periodiek) op basis van 36 uur. Daarnaast verdien je, door de wisselende diensten, ook onregelmatigheidstoeslag bovenop je salaris. Nog geen 21 jaar? Dan is de leerlingenschaal van toepassing.

 • Een contract voor 24 - 32 uur per week bij een regulier traject en een contract voor 32 uur bij het verkorte traject. Wat past er bij jou?

 • Wij betalen je college- en boekengeld.

 • Bij het reguliere traject ga je elke week 1 dag van 8 uur naar school, waarvan je 5,5 uur vergoed krijgt. Deze uren zijn meegerekend in jouw contract uren. Bij het verkorte traject is dit 1 dag per 2 weken. Hier krijg je 8 opleidingsuren per week wegens zelfstudie. Wanneer je niet naar school gaat wegens vakanties, wordt je deze uren ingepland op de locatie.

 • Opleiding behaald? Dan krijg jij bij ons gegarandeerd een contract voor 23 maanden.

 • Vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en pensioenregeling.

 • 237,40 vakantie uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.

 • Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaal vriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding, mobiele communicatiemiddelen, sportabonnement of extra verlof.

Kom je bij ons werken, dan vragen wij je om een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG). De kosten hiervoor worden door ons vergoed.

Details

€ 2.536,95 per maand

of

Apply with Indeed onbeschikbaar