Overslaan naar content

BBL Helpende niv. 2

Op locatie
 • Roosendaal, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.285,77 per maandBeroepsopleidingen

Functieomschrijving

Een grote interesse in de ouderenzorg, maar de juiste diploma’s en de werkervaring ontbreken nog? Dit is je kans om je droom werkelijkheid te laten worden! Groenhuysen biedt jou de mogelijkheid tot werken, leren en verdienen in één als Helpende niveau 2.


Hoe gaat dit in zijn werk? Gedurende één schooljaar volg je één dag in de week lessen bij het Curio College in Roosendaal. Naast de opleiding ben je ook gewoon medewerker binnen Groenhuysen en werkzaam op één van onze zorglocaties in Roosendaal of omstreken. Je gaat dus direct aan de slag met verschillende zorgvragers in wisselende diensten volgens het rooster van jouw locatie. Kortom: werken én leren tegelijkertijd!

Vanaf dag 1 start je op één van onze zorgafdelingen waar je wordt meegenomen in de zorgverlening. Je past je kennis en vaardigheden gelijk toe in de praktijk, doordat de dagelijkse werkzaamheden worden afgestemd op de fase waarin jij je in de opleiding bevindt.


De werkzaamheden variëren van huishoudelijke zorg, lichamelijke en psychosociale dienstverlening bij de zorgvrager en het uitvoeren van ADL werkzaamheden. Als Helpende in opleiding ondersteun jij de afdeling op de best mogelijke wijze en werk je ondertussen aan je eigen ontwikkeling!


Ben jij een Helpende in spé en zie je dit traject binnen Groenhuysen zeker zitten? Wij zien je CV en motivatie graag tegemoet! 


Waar ga je werken? 

Gedurende de opleiding heb je klassikaal les met klasgenoten die via Groenhuysen in hetzelfde opleidingstraject zitten. Het theoretische gedeelte wordt verzorgd door Curio West-Brabant en duurt 1 jaar.


Naast leerling ben je ook gewoon medewerker en werk je in wisselende diensten volgens het rooster van jouw locatie. Welke locatie dit is? Dit wordt in overleg met de opleidingscoördinatoren bepaald.


En de organisatie waarvoor je gaat werken? Wij zijn een eigentijdse en ontwikkelingsgerichte organisatie binnen de ouderenzorg. ‘Ouder worden, jezelf blijven’ staat bij ons centraal. Met ± 2400 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor ruim 4.000 cliënten in regio Roosendaal.

Vereisten

De BBL opleiding bij Groenhuysen is jouw startpunt van een carrière binnen de ouderenzorg.


Je komt in aanmerking voor de BBL opleiding Helpende als je:

 • Een VMBO theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg hebt afgerond of een diploma van een vergelijkbaar niveau (LHNO/MAVO/HAVO/ MBO 1) hebt behaald;

 • De Nederlandse taal in woord en geschrift goed beheerst. Ook rekenen is voor jou geen probleem. Beide worden getoetst op 2F niveau;.

 • 16 tot 28 uur per week beschikbaar bent tijdens je opleiding. 5,5 uur hiervan is voor de schooldag, welke dag dit is, wordt later bekend. Indien je niet naar school gaat wegens vakanties, wordt je deze uren ingezet om te werken. Flexibiliteit in jouw beschikbaarheid is noodzakelijk. In de zorg wordt er onregelmatig gewerkt, doordeweeks in het weekend en tijdens feestdagen. Ook als BBL leerling wordt dit van jou verwacht.

 • In het bezit van eigen vervoer bent. Zo weet jij al onze locaties zowel in Roosendaal als daarbuiten gemakkelijk te bereiken.


Wij vinden het belangrijk dat je bewust de keuze maakt om jezelf verder te ontwikkelen in de ouderenzorg. Werken, leren en verdienen in één! Klinkt goed, maar we vragen natuurlijk wel wat van je:

 • Flexibiliteit is noodzakelijk. In de zorg wordt er onregelmatig gewerkt, doordeweeks, in het weekend en tijdens feestdagen;

 • Werken en leren vraagt om een planmatig inzicht en een mate van stressbestendigheid. Goed kunnen plannen en organiseren is dus van groot belang;

 • Samenwerken met nieuwe collega’s, klasgenoten en andere betrokkenen zal veel voorkomen. Tegelijkertijd weet jij ook zelfstandig te werken en met zelfdiscipline de opleiding te doorlopen;

 • De verantwoordelijkheid voor het leerproces ligt bij jou, wat betekent dat we een open en actieve leerhouding van je verwachten;

 • Opdrachten worden onder andere gemaakt via de computer. Hier kan jij uitstekend mee overweg.


Reageren kan tot en met 4 april. Een test op vaardigheden en drijfveren die nodig zijn voor de functie behoort tot de procedure en vindt digitaal plaats. De uitslagen en het vervolg worden in een gesprek met de opleidingscoördinatoren met je besproken.

Heb je nog vragen? Dan kun je altijd Karin, Suzanne of Annemarie telefonisch benaderen. Zij vertellen je graag meer, 🕾 088-55 742 25.


Arbeidsvoorwaarden en salaris

Als BBL leerling Helpende binnen Groenhuysen kun je rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris van €2.285,77 (CAO VVT, functiegroep 25, zij-instroomperiodiek) op basis van 36 uur. Daarnaast verdien je, door de wisselende diensten, ook onregelmatigheidstoeslag bovenop je salaris. Nog geen 21 jaar? Dan is de leerlingenschaal van toepassing.

 • Een contract voor 16 - 28 uur per week. Wat past er bij jou?

 • Wij betalen je college- en boekengeld.

 • Elke week ga je 1 lesdag van 8 uur naar school, waarvan je 5,5 uur uitbetaald krijgt. Wanneer je niet naar school gaat wegens vakanties, wordt je deze uren ingepland op de locatie.

 • Vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en pensioenregeling.

 • 237,40 vakantie uren op basis van 36 uur. Zo willen we bijdragen aan een goede werk-privébalans.

 • Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Daarmee heb je de mogelijkheid om jouw salaris fiscaal vriendelijk in te zetten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, aanvullende reiskostenvergoeding, mobiele communicatiemiddelen, sportabonnement of extra verlof.

Kom je bij ons werken, dan vragen wij je om een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG). De kosten hiervoor worden door ons vergoed

Details

€ 2.285,77 per maand

of

Apply with Indeed onbeschikbaar